Adresse

info@klosterilanz.ch
www.klosterilanz.ch
Seite wählen

Tier la tematica digl onn

Papa Fran­cestg ha inti­mau la basel­gia mun­dia­la da meter igl onn 2019 la tema­ti­ca mis­si­un el focus.

El ha fatg quei, bein­sa­vend ch’il davos ei quei per tut ils car­st­gauns ina sfi­da sub­li­ma, strusch­am­ein con­ton­schi­b­la ch’igl agir quo­ti­di­an fles­se­gi cum­pleinam­ein ent­ras la care­zia. Mo co fuss ei sche nus gnanc fagessen l’em­pro­va? Nus stein cheu sco sin­gul ed era sco cumi­non­za en in pro­cess, el qual nus vegnin for­sa vin­a­von oz meglier che damaun. Ni cun­tra­ri. Fran­cestg exclau­da cheu buca sesez. Era ad el gar­te­gia buca tut. Era ad el cape­tan sbagls. Quei fa el simpatics.

Mal­grad ils scan­dals nun­de­scri­vi­bels els cer­chels ils pli aults dal­la basel­gia, stat il mess­a­di da care­zia da Jesus actu­als. Ei vala da viver e dar vin­a­von el. Quei stat buc’en damon­da tier nus Domi­ni­ca­nas. Sper tut­ta distan­za cri­ti­ca rest­ein nus ina part da quella basel­gia e suand­ein nies pen­sum ent­ei­fer quella.

Nies esser-en-la-basel­gia impe­de­scha tut­ta­via buca nus da restar en cont­act cun tut ils car­st­gauns ord­ei­fer ils cun­fins da quella. Pert­gei nus sav­ein, ei va en empre­ma lin­gia buca per l’in­sti­tu­zi­un basel­gia, mobein per car­st­gauns, ils quals – sap­pi­en­ti­va­m­ein ni buc – enquer­an ina „plivalur” en lur veta.

Sora Ingrid Grave
Fen­a­dur 2019